Sommerskole Landbruk 

Vi er helt fullbooket for denne gang! 

Haugland Bondegård skal i sommer arrangere "Sommerskole Landbruk" for skolebarn i Bergen Kommune. Gå nederst på siden for påmelding.

Sommerskole Landbruk går over en uke fra mandag til fredag. Vi starter klokken 09:00 og avslutter 15:00. 

Uke: 25 og 26  (uke 25 og 26 er full)

Dager: mandag-fredag

Klokkeslett: 09:00 – 15:00

Klassetrinn: 3 -8 klasse

 

Uke 29 og 30  (uke 29 og 30 er full)

Dager: mandag-fredag

Klokkeslett: 09:00 – 15:00

Klassetrinn: 1-4 klasse
Formålet med sommerskolen er at barna skal ha det gøy. Det vil være stort fokus på trivsel, mestringsfølelse og samhold.  Vi har allikevel satt noen mål for hva barna skal lære på den uken de er på gården:

 

·       Grunnleggende om alle de forskjellige dyrene på gården, hest, sau, høns, kanin, marsvin, katt, hund. Hva slags dyr er det? Hva brukes dyret til? Hvordan lever dyret? Hvordan skal dyret stelles og håndteres? Hva er dyrevelferd? Viktighet av dyrevelferd både på kjæledyr og produksjonsdyr.

·       Plantelære, høsting av gulrøtter, såing av jordbærplanter, enkelt snekkerarbeid. Hvor kommer maten fra?

·       Håndtering av hest og ridning på islandshester og ponnier

 

 


Siv Lekven, pedagogisk leder av IPT og sommerskolen, er utdannet pedagog, er godkjent lærer og har tidligere vært med på å arrangere og gjennomføre en rekke fotballakademier og fotballskoler i regi av Arna Bjørnar Fotball. Hun har i flere år jobbet som vikar for barne- og ungdomsskoler og er for tiden vikar ved Garnes Ungdomskule og er godt vant til å arbeide med barn og ungdom. 

Malene Lekven Johnsen, eier og daglig leder av Haugland Bondegård, er utdannet veterinærsykepleier og har høy kompetanse på dyr, hold av dyr og dyrevelferd. Hun er også kurset innen blant annet småskala dyrkning.

Ingrid Sæterdal Fjellby, stallansvarlig på Haugland Bondegård, har fagbrevet innen hestefaget og er blant annet etterutdannet innen tilrettelagt ridning. Vi kan derfor tilby håndtering av og ridning på best mulig måte i forhold til HMS og innenfor de gjeldende regler. Ingrid har også mye erfaring med IPT-arrangementer for barn, fra tidligere arbeidsforhold.

Kassandra Dahle, kommer til gården for å arbeide de to siste ukene av sommerskolen. Kassandra er utdannet barnevernspedagog, er etterutdannet i barnehagepedagogikk og arbeider normalt som pedagogisk leder i barnehage på Østlandet. 

Gården har nye, trygge lokaler. Vi har gode rutiner for HMS. Smittevern, antall ansatte og antall elever per uke er satt for å kunne overholde FHI sine smitteverntiltak i forhold til Covid-19 ved å dele barna opp i grupper og for å kunne overholde HMS i de forskjellige gruppene.Haugland Bondegård har fått tilskudd av Bergen Kommune for å arrangere "Sommerskole Landbruk" på gården. Tilbudet er derfor gratis for alle skolebarn i Bergen Kommune. 

Påmelding

Send oss: 
  • Navn og kontaktinformasjon foresatt
  • Navn og klassetrinn på barnet
  • Hvilken uke som er ønskelig å melde seg på