Hestepasser-tilbud


Mange barn og ungdommer har lyst på egen hest, eller egen hest på fôr. Å ha sin egen fôrhest innebærer mye ansvar for både barn og foresatt, det krever også at man har en viss mengde med erfaring, kompetanse og tid. Vi har derfor laget et tilbud hvor eleven får være hestepasser for en av gårdens hester/ponnier en fast ukedag i uken, sammen med vår hestefaglærte, Ingrid. 

 Sammen med Ingrid skal eleven lære og selv utføre alt daglig stallarbeid som hesten krever. Eleven skal lære å stelle, undersøke og håndtere hesten.  Eleven får også organisert ridetime med hesten/ponnien sin i løpet av dagen. Eleven skal gjennom dette tilbudet få en forståelse av hva det vil innebære å ha sin egen fôrhest. Dersom barnet trenger hjelp til å ri, i form av en leier, må mor eller far være med til eleven klarer dette på en tilfredsstillende måte. Tilbudet starter i slutten av august når hestene kommer hjem fra beite. Tilbudet gjelder foreløpig på onsdager fra ca. klokken 16:00-19:00, mulig vi åpner opp flere ettermiddager dersom etterspørselen blir stor. 
Det vil være 3-4 elever med hver sin hest/ponni, per dag  
 Vi er KSL-godkjent innen hest i næring, HMS og Inn på Tunet

Prisen kr. 1500,- /mnd.

Ta kontakt på e-post: mj@hauglandbondegaard.no dersom du ønsker å melde på ditt barn, eller for mer informasjon!  

Våre hester

Tjaldur

Tjaldur er en nydelig islandshest på 13 år. Tjaldur har masse personighet, han er rampete, dramtatisk med alle sine lyder og fakter rundt andre hester, men er verdens snilleste med mennesker. Tjaldur trenger en rytter som er litt bestemt og som er sikker på seg selv. 
 

Gallardo

Gallardo er en shetlandsponni på 17 år. Gallardo er en fantastisk barne-ponni og kan bære barn opp til ca. 40kg. Gallardo er veldig snill, han elsker å bli ridd og er en flott første-ponni for de minste. 

Breyting 

Breyting er en islandshest på 23 år. Breyting er en fantastisk hest, hun er snill som dagen er lang, hun elsker kos og stell. Breyting er en dame med mye fart, men har det siste året fått litt vonde knær, som gjør at vi prøver å ikke bruke hun for hardt. Hun passer derfor til nybegynnere som ønsker å stelle og kose masse med hun, i tillegg til å ri selvfølgelig. 

Cesar

Cesar er en mini-shetlandsponni på 8 år. Cesar er en kar med mye personlighet, han er en liten rampegutt, men han er snill og han elsker å ha barn på ryggen. Cesar er så liten, at han har en vektbegrensning på 25kg. Han er perfekt for de aller minste barna, sammen med en forelder. Cesar trenger at det er en voksen person sammen med barnet, både når man steller og håndterer han, og når barnet rir. 

Askur

Askur er en fantastisk snill islandshest på 23 år. Askur er rolig, trygg og klok. Askur er ikke så glad i menn, derfor passer han best til en jente. Askur er veldig fin for nybegynnere. Han er tålmodig og syntes det er godt å bli børstet og stelt med. Askur har sin egen eier, men vi er så heldig å få bruke han noen dager i uken.