Ønsker du å være hestepasser for våre hester?

Av og til har vi hester eller ponnier som trenger hestepasser!

Hvilke krav stiller vi til deg som vil bli hestepasser?

Vi er veldig opptatt av at hestene våres blir behandlet med respekt og at de håndteres riktig. Derfor stiller vi krav til deg som skal være
hestepasser for våre hester. Før vi lager noen avtaler ønsker vi å møte deg og se hvordan du håndterer og rir hesten. Du må være pålitelig og du må ha erfaring som hestepasser eller som hesteeier fra tidligere. 

Gårdens hester er ikke dressur eller spranghester, de fleste av hestene våre er rett og slett tur-hester, som har blitt brukt til turist-ridning i fjellet, eller som barne-ponnier, før de kom hit.  

Hestene våre er perfekt for deg som ønsker kvalitetstid med hesten, kos, stell, stallarbeid og riding på et enkelt nivå og i enkle omgivelser, fremfor en som ønsker å videreutvikle seg selv i dressur/sprang/banearbeid.  En perfekt aktivitet for forelder/barn eller for deg som har drevet med hest tidligere og som ønsker å gjenoppta hesteinteressen på et hobby-nivå. 


Dersom kjemien stemmer mellom hestepasser og hesten eller ponnien, signeres en avtale som sier hvilken dag man skal passe hesten. Den dagen man har hesten skal man gjøre alt det daglige stallarbeidet til hesten, som vil si å møkke boks, luftegård, klargjøre fôr og vann, i tillegg til å stelle og aktivere hesten. Avtalen er med 1 måned oppsigelsestid fra begge parter.
Man må forholde seg til de reglene som er i stallen og de retningslinjer som gis i forhold til bruk av hesten.
Hestepasser må kunne utføre alt arbeid, håndtere hesten på en trygg måte og ri aleine. Hestepasser må selv sørge for å være skadeforsikret.  

Haugland Bondegård er ikke en besøksgård, vi ønsker derfor ikke at hestepassere tar med seg andre besøkende på gården enn de som skal være med deg og hesten. 

Pris for en fast dag i uken er på kr 1200,-/mnd. per hest/ponni. 


Hester som ønsker seg hestepasser per dags dato:

Cesar 

Lille Cesar er en fantastisk, pitteliten, mini-shettis, med mye personlighet og egne meninger. Han krever at du behandler han med respekt, ellers gir han beskjed med å snu rumpen til, men er du snill med han, så er han veldig snill tilbake. Cesar trenger at en voksen person er med når han stelles, da er han helt uproblematisk, blir han aleine med små barn kan han velte de overende. Cesar elsker å jobbe, når barna kommer på ryggen blir han en arbeidshest uten like og bærer dem stolt, han syntes det er gøy å løshoppe på banen og kan kjøre vogn! Cesar trenger en hestepasser som er flink og som kan håndtere han riktig selv om han er pitteliten - og som har et lite barn som vil ri! Cesar har enda ikke møtt en rytter som er liten- og flink nok til å kunne ri han ordentlig inn, han er derfor vant til at en leier han med barn på ryggen. Kanskje du har en liten stjernerytter for sjarmtrollet vårt? 

Cesar har en vektbegrensning på maks 20kg 


Gallardo

Gallardo er en snill, trygg og god standard shettis. Gallardo er enkel å håndtere, han er innridd, innkjørt og kan håndteres av barn. Gallardo er en av våre favoritt-ponnier til helt nybegynnere. 

Gallardo ønsker seg en hestepasser som har noe erfaring med hest fra tidligere som har et barn som ønsker å ri. 


Gallardo har en vektbegrensning på 35-40kg. 

Illugi

Illugi vurdes å lage avtale med til riktig person. Illugi er en gammel islandshest på 26 år! Han er våres nyeste hest og har nylig gjennomgått en omfattende tannrekk, han er derfor i gjenopptreningsfasen og trenger en hestepasser som har tålmodighet til å la han få bygge musklaturen tilbake på riktig måte. 

Illugi er en sportsbil av en islandshest! Han trenger en rytter som kan håndtere hans ønske om fart, spesielt nå i en opptreningsfase hvor han ikke får lov å ta seg ut så hardt som han selv ønsker. 

Illugi er en flokkhest, han er derfor ikke vant til å gå på tur aleine. Han trenger en hestepasser som enten er flink nok til å kunne arbeide med dette, eller en hestepasser med en venninne  eller et barn som også vil være hestepasser, - som gjør at dere kan ri sammen.


Illugi er en drøm å sitte på, med sine fantastiske bevegelser. Han er snill som et lam å håndtere og setter pris på stell og kjærlighet.

Illugi har en vekt begrensning på 70kg.

Breyting

Breyting er verdens snilleste islandshest. Hun er en godt voksen dame på 24 år med litt forkalkninger i knærne som gjør at hun ikke skal brukes i bratte bakker. Breyting er en forsiktig hest, hun er allikevel trygg i trafikk, vær og vind, hun kan gå aleine på tur med en rytter hun føler seg trygg med, men liker aller best å gå sammen med en annen hest. 

Breyting har det alltid litt travelt, om hun går eller løper har hun et godt pågangsdriv. Breyting er ikke den beste i tølt og med litt dårlige knær lar vi hun gå som hun ønsker. 


Breyting er nok den største kose-hesten vi har, hun dilter etter deg i luftegården og dytter i deg om du slutter å kose med hun. Breyting har en fantastisk personlighet og er snill tvers gjennom.

Breyting har en vektbegrensning på 60kg.